Kozarev: Srbija nikada pod pretnjama neće priznati ono što je nastalo kao plod otimačine i nasilja

Dušan Kozarev
Izvor: Facebook

Koliko god želela mir, Srbija nikada neće pod pretnjama priznati ono što je nastalo kao plod otimačine, neprava i nasilja, izjavio je zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev.

Reagujući na izjavu bivše šefice pregovaračkog tima Prištine u dijalogu sa Beogradom Edite Tahiri, koja je zapretila ratom ukoliko Srbija ne prizna Kosovo u postojećim granicama, Kozarev je rekao da Srbija albanskom narodu na Kosovu želi da se razvija i napreduje u demokratskom i ekonomski prosperitetnom društvu.

"Međutim taj nesrećni narod je talac svoje neodgovorne, ratnohuškačke političke elite koja ga drži u stalnom strahu i neizvesnosti", naveo je on.

Prema njegovim rečima ista ta albanska politička vrhuška u Prištini uzela je za taoce i Srbe na Kosovu i Metohiji, koji su danas najugroženiji i najobespravljeniji narod u Evropi.

"Srbija je zemlja okrenuta budućnosti i razvoju i želi da za sobom ostavi patnje i stradanja iz ratne prošlosti, međutim albanski politički lideri su u toj prošlosti, ne samo zarobljeni, već priželjkuju da se ona ponovi", naveo je Kozarev.

Prema njegovom mišljenju Srbija će činiti sve da sačuva mir kako bi se napaćenom regionu omogućilo da zaceli rane i nadoknadi sve ono što je propušteno u godinama sukoba i nestabilnosti, "ali naš trud će biti uzaludan ako i ostali ne pokažu makar minimum razuma, dobre volje i uzdržanosti".  

"Molim i upozoravam albanske intelektualce i političare na Kosovu i Metohiji da se ne igraju vatrom i da ne izlažu nedužan narod stradanju, zbog svojih ličnih frustracija ili poslovnih kombinacija", rekao je Kozarev.

misterNO
18. Decembar 2019.
"Kozarev: Srbija nikada pod pretnjama neće priznati ono što je nastalo kao plod otimačine i nasilja". Gospodine Kozarev, a ako Vas lepo zamole?