Krasnići: Izveštaj Fridom hausa dokazuje tvrdnje opozicije da je kosovska vlada korumpirana

Rezarta Krasnići
Izvor: Reporteri

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasnići kaže da Izveštaj Fridom hausa o Kosovu dokazuje tvrdnje opozicije da je vlada koju predvodi premijer Aljbin Kurti slaba i korumpirana, prenosi Ekonomija onlajn.

Krasnići je na sednici Skupštine Kosova govorila i o izveštaju Stejt departmenta o Kosovu, i istakla da taj izveštaj pokazuje da aktuelna vlada nije radila ništa kada je reč o borbi protiv korupcije.

"U roku od dva dana dobili smo dva izveštaja koji pokazuju da ova vlast nije radila u borbi protiv korupcije, čak se ističe da postoji ozbiljna korupcija u vlasti, problemi sa nezavisnošću pravosuđa i ozbiljna ograničenja slobode izražavanja i slobode medija, uključujući nasilje ili pretnje nasiljem prema novinarima", navela je Krasnići.

Kako dodaje, izveštaj je ozbiljan udarac za institucije Kosova jer se pominju i drugi nalazi kao što su štrajkovi i nedostatak komunikacije između vlade i sindikata i izrada nekih zakona bez poštovanja odgovarajućih procedura i bez prethodne konsultacije, kao što je Zakon o porezu na imovinu.

Ističe da je aktuelna vlada korumpirana i da je zakazala u svim sferama.

"Sada se kriju i ne pričaju jer su građani videli istinu o nesposobnosti Kurtija i njegovih ministara", rekla je Krasnići.