Krasnići: Spot Samoopredeljenja vulgaran, najavljuje nove izbore

Miljazim Krasnići
Izvor: Bota Sot

Bivši univerzitetski profesor Miljazim Krasnići izjavio je da "vulgarni i bizarni" spot Pokreta Samoopredeljenje, u kome su političke stranke koje su bile deo prošlih vlada i bivši lideri optuženi za 20 godina razaranja, najavljuje nove izbore jer je, kako smatra, vlada Aljbina Kurtija totalni promašaj.

Krasnići smatra da Kurtijeva vlada ne zna kako da se suoči sa unutrašnjom, ekonomskom, energetskom, obrazovnom, zdravstvenom i diplomatskom krizom, niti ima hrabrosti da se suoči sa izazovima koji svaku vladu Kosova čekaju u procesu nedovršenog dijaloga sa Srbijom.

Krasnići je na Fejsbuku naveo da bi zapravo pravi spot mogao da se napravi od "nasilnih akcija" Pokreta Samoopredeljenje tokom godina, kao dobar podsetnik glasačima Kurtijevog pokreta za koga su glasali. 

"Paljevine u Skupštini, brutalni napadi na policiju, otmice kamiona sa robom, napadi na javne službenike, paljenje porodičnih automobila molotovljevim koktelima... Takav spot bi bio dobar podsetnik glasačima Pokreta Samoopredeljenje za koga su glasali", kaže Krasnići. 

Prema njegovim rečima, glasači Pokreta Samoopredeljenje imaju pravo da se nikada ne predomisle, dok se svi ne razbesne, dok se Kosovo u pregovorima ne bude tretiralo kao dodatak "srpskog sveta" i dok i poslednji Albanac ne ode sa Kosova. 

"Vulgarna i bizarna tačka, napravljena zajedno sa izdajničkim napadom na 25.000 nastavnika i prosvetnih radnika, takođe je provokacija za nerede. Čini se da Pokret Samoopredeljenje planira da iskoristi eventualne nemire kao smokvin list da pokrije sramotu zbog svrgavanja Kurtijeve vlade", kaže Krasnići.