Krivična prijava protiv ministra Aljiua zbog zloupotrebe položaja 

Ljiburn Aljiu.jpg
Izvor: Ekonomia Online

Javno stambeno preduzeće podnelo je danas Specialnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv ministra zaštite životne sredine, prostornog uređenja i infrastrukture Ljiburna Aljiua zbog, kako navodi, zloupotrebe službenog položaja. 

Kako se navodi na Fejsbuk stranici tog preduzeća, Aljiu je prekoračenjem svojih ovlašćenja i protivljenjem jednom stambenom projektu u Prištini naneo ogromnu ekonomsku i imovinsku štetu preduzeću. 

"Javno stambeno preduzeće je odlučno da stvori finansijske i ljudske kapacitete tako da će u bliskoj budućnosti biti važan činilac u gradu sa jedinom svrhom pružanja pristupačnog stanovanja mnogim porodicama, koje danas ostaju isključene iz ponuda tržišta nekretnina", navodi to preduzeće.

Dodaje se da je to preduzeće u krivičnoj prijavi od deset stranica argumentovano iznelo dokaze o tome kako je ministar prekršio zakon. 

"Projekat izgradnje koji je na meti gospodina Aljiua je preduslov za postizanje javnog cilja Javno stambenog preduzeća u odnosu na ostvarivanje prava na prebivalište za brojne građane u Prištini", navodi se u objavi.