Kurti radi punom parom: Nove mere prema Srbiji, krediti i nastavak smena u upravnim odborima

kurti
Izvor: Koha ditore

Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je na Fejsbuku da je vlada koju predvodi, pored odluke o uvođenju dodatnih mera reciprociteta prema Srbiji, donela još nekoliko odluka.

Kada je u pitanju mera reciprociteta sa Srbijom, Kurti navodi da je naziv "Kosovo“ ustavan, ali  da Srbija primenjuje ime "Republika Srbija“, tako da je kosovska Agencija za hranu i veterinu dužna da koristi naziv "Republika Kosovo“ na svim sertifikatima.

Tehnička kosovska vlada donela je odluku i o imenovanju novog upravnog odbora preduzeća KRU „Đakova“ Š.A., pa je za predsednika odbora imenovala Roberta Ljekaja, a za direktore Ljuana Matoša, Mirandu Žerka i Pozdrava Gašija.

Kurti je na Fejsbuku naveo da je doneta odluka i o finansijskim sredstvima u vrednosti od 151.299 evra za isplatu obaveza u periodu zabrane kockanja, koja je važila do 30. aprila 2020.

Vlada je usvojila odluku o produžetku roka za predstavljanje izveštaja nezavisne komisije stručnjaka za pripremu reformi u pravosuđu do 10. jula ove godine.

Takođe je doneta odluka povodom sporazuma o makrofinansijskoj pomoći za Kosovo sa Evropskom  komisijom, koji obuhvata kredit od milon evra sa rokom otplate do 15 godina, napisao je Kurti na Fejsbuku.

Tipičan Naendertalac
31. Maj 2020.
Ovim potezom Kurti je minirao buduću vladu Hotija. Kako to tvrde u Prištini, ako Hoti ukine reciprocitet automatski gazi na državnost Kosova. Biće interesantno u danima koji dolaze u Prištini
Myrto
01. Jun 2020.
Pa ima Pravo.Kako ti Meni.Tako ja Tebi