Kurti sa opozicionim partijama o procesu verifikacije u pravosuđu

Aljbin Kurti
Izvor: Ekonomia Online

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se danas sa liderom DPK Memljijem Krasnićijem, sa kojim je razgovarao o procesu verifikacije pravosuđa. Kurti će se sastati i sa predsednikom ABK Ramušem Haradinajem, ali ne i sa predsednikom DSK Ljumirom Abdidžikuom, prenosi Reporteri.

Kako je saopštila Kancelarija za informisanje premijera, nakon Kurtijevog poziva, DSK je saopštio da će „dati svoj doprinos Skupštini Kosova“.

„U cilju daljeg informisanja o ovom procesu, zajedničkoj koordinaciji i uključivanju svih aktera, premijer Kurti je pozvao lidere parlamentarnih opozicionih partija: Demokratske partije Kosova, Demokratskog saveza Kosova i Alijanse za budućnost Kosova.  Alijansa za budućnost Kosova potvrdila je sastanak, dok je Demokratski savez Kosova saopštio da će dati svoj doprinos Skupštini Kosova“, navodi se u saopštenju.

Vlada Kosova je usvojila Koncept za razvoj procesa verifikacije u pravosudnom sistemu, kao i pripremljen nacrt ustavnih amandmana i nacrt zakona o verifikaciji u pravosudnom sistemu.