Lajčak: U četvrtak u Briselu nastavak razgovora o dinaru, nadam se da će razlike biti prevaziđene

dijalog
Izvor: Reporteri

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak najavio je da će se u četvrtak nastaviti razgovori u Briselu u okviru dijaloga povodom odluke Centralne banke Kosova o ukidanju dinara i izrazio nadu da će strane uspeti da prevaziđu preostale razlike.

Lajčak je na Fejsbuku, sumirajući utiske od prethodne sedmice, podsetio da je o dinaru razgovarao prošlog ponedeljka sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljmijem.

Ocenio je da je sastanak bio koristan, ali da je neophodno da se razgovori nastave.

"Nedelja pred Uskršnju pauzu bila je kratka, ali intenzivna. U ponedeljak sam ugostio glavne pregovarače Kosova, zamenika premijera Bislimija, i Srbije, direktora Petkovića, u Briselu kako bismo nastavili naše razgovore o pronalaženju izvodljivog rešenja za ljude na koje utiče odluka Centralne banke Kosova. Sve u svemu, bio je to koristan sastanak". ocenio je Lajčak.

Obe strane su, navodi, imale priliku da obrazlože svoje ideje i stavove.

"Na kraju smo zaključili da će biti potreban još jedan sastanak. Dve strane će se ove nedelje vratiti u Brisel i nadam se da ćemo u četvrtak uspeti da premostimo preostalu razliku", poručio je Lajčak.