Maljići o napadima na Kosovo onlajn: Tekst RTK tendenciozan, bez proverenih činjenica

Škeljzen Maljići
Izvor: Kosovo Online

Kosovski filozof, analitičar i publicista Škeljzen Maljići kaže da je jučerašnji tekst na portalu javnog kosovskog servisa RTK, u kome se iznosi niz neistina o portalu Kosovo onlajn, tendenciozan i zasnovan na glasinama, a ne na činjenicama.

Maljići je za Kosovo onlajn rekao, da među profesionalnim novinarima koji rade u javnom servisu i portalima koji tvrde da su nezavisni, treba da postoji kolegijalnost i kada se ne slažu oko određenih tema, a ne da se optužuju paušalnim tvrdnjama.

"Što se tiče teksta koji je objavio RTK, vidi se da je tendenciozan i zasnovan na pretpostavkama i glasinama, a ne na proverenim činjenicama i izjavama protagonista (novinara koji su navodno sabotirali svoj portal), ali ne bih želeo da se upuštam u detaljina prosuđivanja zato što ne pratim redovno ni RTK ni Kosovo onlajn, i imam nepotpune informacije, i o hakovanju i na koga se napad na portal adresira", rekao je Maljići. 

On smatra da su odnosi na Kosovu dovoljno zatrovani i zaglušeni dezinformacijama.

"Tako da je bolje ako se sa ovakvim aferama bave oni kojima je dužnost da prate rad medija i ocenjuju njihovu profesionalnost", naveo je Maljići.

Da podsetimo, RTK i portal Balkani objavili su juče tekst u kome redakciju Kosovo onlajn, između ostalog, optužuju da je sama hakerskim napadom sabotirala sopstveni portal, kao i da radi za račun ruskog interesa.