Ministar Aljiju: Trebalo da posetimo Medveđu, Bujanovac i Preševo, vlasti u Srbiji nam odbile zahtev

Ljiburn Aljiu.png
Izvor: Ekonomia Online

Ministar za infrastrukturu Ljiburn Aljiju kaže da je Vlada Srbije odbila njegov zahtev za posetu tri opštine “Preševske doline” i to bez obrazloženja.

Aliju je na Fejsbuku napisao da je zajedno sa ministrima Arberijem Nagavcijem, Hekuranom Muratijem i Hajruljahom Čekuom planirao dvodnevnu posetu Medveđi, Bujanovcu i Preševu, ali da su njihov zahtev u poslednjem trenutku, kako navodi, odbile vlasti u Srbiji bez obrazloženja.

Naveo je da je na dnevnom redu planirane aktivnosti bila poseta, 27. i 28. novembra, tri opštine sa albanskim stanovništvom i sastanci sa gradonačelnicima, poslanicima u parlamentu, na lokalnom nivou i sa čelnicima političkih subjekata.

"Iz Srbije je bez ikakvog razloga odbijen naš zahtev za posetu Medveđi, Bujanovcu i Preševu neposredno pred polazak", naveo je Aljiu.

Kaže da je u skladu sa procedurama i dogovorom u Briselu, upućen redovan zahtev 24. novembra, sa planom posete i da je taj zahtev odbijen jutros u 07.13.

"U negativnom odgovoru koji je stigao preko naše kancelarije za vezu u Beogradu ne navodi se razlog za odbijanje", rekao je Aljiu i ocenio da je odbijanjem zahteva stvorena prepreka za pomoć građanima Albanije u Preševu, Medveđi i Bujanovcu za koje navodi da su diskriminisani.