Mustafi: Ministri u Vladi Srbije uzbuna za Albance na jugu Srbije

mustafi ragmi
Izvor: kljan kosova

Ragmi Mustafi, savetnik zamenika premijera Kosova Besnika Bisljimija, izjavio je da su pojedini novi srpski ministri koji se nalaze na američkoj crnoj listi alarm za Albance na jugu Srbije, prenosi Gazeta blic.

Mustafi je u emisiji na Televiziji Dukađini kazao da Albanci treba da budu ujedinjeniji prema Srbiji. 

"Imaju neke predložene ministre koji su na crnoj listi SAD, prvi je Aleksandar Vulin. Takođe, predloženi ministar Nenad Popović je na crnoj listi i neki ministri koji su sumnjivi... Pored toga, naravno jedan od ministara koji su deo ove liste nepoželjnih je Stamenkovski... Oni su u službi jednog čoveka, predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je već izabrao potpuno desničarsku vladu, koja je pod veoma velikim uticajem Rusije i zemalja Istoka", rekao je Mustafi.

Dodaje da je to pokazatelj da su Albanci koji nisu želeli saradnju sa Srbijom bili u pravu.

"To pokazuje da su Kamberi i svi oni koji su pozivali na otpor i nepokornost bili u pravu što nisu ponudili saradnju sa ljudima koji huškaju na rat, koji imaju fašistički, pa i neprijateljski pristup prema Albancima u 'preševskoj dolini'. Ovo je alarm i za preševske Albance koji će morati da budu ujedinjeniji prema Srbiji i istovremeno prema onome što žele da postignu“, rekao je on.