Novosti: Đilas u Americi sa albanskim i bošnjačkim lobistima pokušava da sruši Vučića

Dragan Đilas
Izvor: Tanjug

Američki senator Riči Tores, glavni albanski lobista u Vašingtonu i naslednik Eliota Engela, zatražio je od predsednika SAD Džoa Bajdena da uvede sankcije Srbiji, pišu Novosti.

Vest o tome su objavili mediji u vlasništvu Dragana Đilasa, a informaciju da predsednik SSP sarađuje sa albanskim lobistima potvrdila je i Marinika Tepić.

Albanski lobista Tores je jedan od potpisnika pisma upućenog Bajdenu, kojim optužuju predsednika Aleksandra Vučića za tobožnju korupciju i pritisak na medije, zbog čega poziva Bajdena da iskoristi izvršni nalog 14.033 - blokiranje imovine i zabranu ulaska u SAD osobama koje "destabilizuju Zapadni Balkan".

Tores je poznat po svojim istupima i "zalaganjima za lažnu državu Kosovo", pa se tako sastajao sa Vjosom Osmani, kosovskom predsednicom, ali je i osuđivao "zločine Miloševićevog režima".

Pismo su potpisali kongresmeni: Radža Krišnamorti, Riči Tores, Dejvid Sislin, Jan Šakovski, Džejms Mekgavern, Džim Kosta, Majk Gigli.

Gigli i Sislin su poznati lobisti za bošnjačku stvar u Vašingtonu, koji su sponzorisali usvajanje rezolucije o takozvanom genocidu u Srebrenici.

Ovo pismo protiv Srbije objavljeno je u isto vreme dok se Dragan Đilas nalazi u poseti SAD.