Orlić sa Bocan-Hračenkom o situaciji na Kosovu

Vladimir Orlić i Aleksandar Bocan Harčenko
Izvor: Narodna Skupština Srbije

Predsednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom, kog je informisao o aktuelnoj situaciji na Kosovu i o poslednjem u nizu kršenja svih sporazuma od strane Prištine.

„Čuli ste predsednika Aleksandra Vučića i njegovu poruku Кurtiju da ne pomišlja da povredi nijednog Srbina, jer u tom slučaju naš narod i naša država će umeti da mu odgovore. To im je poruka svih nas. Čitave Srbije“, rekao je Orlić, saopštila je Skupština Srbije.

Orlić je tokom sastanka izrazio zahvalnost Rusiji na podršci koju pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Na sastanku je bilo reči i o 60. zasedanju Generalne skupštine Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje (PS CES), čiji će domaćin biti Narodna skupština Republike Srbije, a na kojoj je najavljeno učešće delegata oba doma parlamenta Ruske Federacije, kao i o nedavno formiranoj Poslaničkoj grupi prijateljstva sa Ruskom Federacijom u aktuelnom sazivu Narodne Skupštine Srbije.