Pacoli posetio Tačija, Veseljija i Seljimija u Hagu 

Bedžet Pacoli
Izvor: Ekonomia Online

Lider Alijanse za novo Kosovo i bivši predsednik Kosova Bedžet Pacoli posetio je u pritvoru Specijalnog suda Kosova u Hagu Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i Redžepa Seljimija. 

Pacoli je na Fejsbuku naveo da je posetio bivšeg predsednika Kosova Hašima Tačija i njegovog, kako je rekao, prijatelja koji je skoro godinu dana u pritvoru Specijalnog suda u Hagu, a na kratko i Veseljija i Seljimija. 

Pacoli kaže da je uveren da je Tači, kao i ostali u pritvoru, čovek koji je vodio borbu za oslobođenje i bio ključna osoba u proglašenju nezavisnosti.

Naveo je da se oni u Hagu bore protiv neosnovanih i politički motivisanih optužbi onih koji ne žele slobodno i nezavisno Kosovo. 

“U Hagu ne optužuju pojedinci, već Oslobodilačka vojska Kosova i njena misija da Kosovo postane nezavisna i suverena država”, napisao je Pacoli.

Naveo je da Kosovo uzima Hrvatsku za primer kako brani svoje ratnike i to da političku mržnju prema pojedincima ne pretvara u mržnju prema prošlosti, jer to je “ono što Beograd želi pripisati istoriji”. 

“I istoriju su pisali oni koji su danas u Hagu i mnogi drugi na Kosovu, ali niste svesni Beograda u borbi protiv OVK. Poslednji je trenutak da država Kosovo preuzme odgovornost, a mi smo se ujedinili da zaštitimo našu istoriju, naše borce za slobodu i budućnost ove zemlje”, rekao je Pacoli.