Petković: Miroslav Aleksić i drugi predstavnici opozicije prikazali karneval neogovornosti i prostakluka

Petar Petković
Izvor: Printscreen, Pink

Član predsedništva SNS Petar Petković istakao je da opoziciji bolje da ne rekapitulira sednicu Skupštine o Kosovu, jer je kako je naveo, na njoj pokazala da je potpuno nedorasla ozbiljnosti istorijskog trenutka i da je lišena odgovornosti prema državi.

"Iz svega što se na njoj događalo neminovno proističe zaključak da su protivnici državotvorne politike predsednika Aleksandra Vučića potpuno nedorasli ozbiljnosti istorijskog trenutka i da su sasvim lišeni odgovornosti prema državi. Ni za Miroslava Aleksića ni za druge predstavnike opozicije to nije bila sednica o teškim izazovima za Srbiju i naš narod na Kosovu i Metohiji, već karneval neodgovornosti i prostakluka, prilika da se među sobom nadmeću ko više mrzi Vučića i ko će da bude drskiji i bezobrazniji", poručio je Petković u reakciji na izjavu šefa poslaničke grupe Narodne stranke Miroslava Aleksića.

Petković je dodao da je građanima Srbije danas jasno koliko je štetu državi napravla grupa ljudi koja se, kako je dodao, predstavlja kao politička alternativa,

"Nisu pokazali ni mrvu odgovornosti, ni pameti, ni poštenja, ni znanja. I dok se oni valjaju u samoobmani o sopstvenom rezultatu tokom skuštinske debate, koji je bio ništa drugo do jadni napad na Srbiju, njenu stabilnost i institucije, Srbi na Kosovu i Metohiji nastavljaju da bivaju izloženi teroru, ali to opoziciju i samozaljubljenog Aleksića uopšte ne zanima. Dok se opozicija isključivo bori za rejting, predsednik Vučić i naša vlada nastavljaju da se bore za Kosovo i Metohiju i naš narod u južnoj pokrajini, vodeći se jasnom politikom da Srbija neće pristati na članstvo takozvanog „Kosova“ u UN, niti na bilo koji način priznati lažnu državu na svojoj teritoriji", naglasio je Petković.

On je izrazio uverenje da je građanima Srbije danas, više nego ikad jasno kakva je politika opozicije.

"Jer kada predstavnici opozicije fizički i na svaki drugi način nasrću na čoveka koji je garant zaštite srpskih državnih i nacionalnih interesa, oni se bore ni za šta drugo nego za poraz naše države, što im pristojna Srboja na čelu sa Vučićem nikada neće dopustiti", zaključio je Petković.