Petković otputovao za Brisel, sastanak sa Bisljimijem popodne

Besnik Bisljimi i Petar Petković
Izvor: Gazeta Ekspres

Direktor Kancelarije za Kim Petar Petković je na putu za Brisel, gde bi trebalo da se sastane sa glavnim pregovaračem Prištine Besnikom Bisljimijem, potvrđeno je Tanjugu u Kancelariji za KiM, prenosi RTV.

Razgovoru će prisustvovati i specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak, a kako je rečeno Tanjugu, sastanci se očekuju od 15 časova.

Za sada nije poznata tačna agenda razgovora niti da li će u njima učestvovati šef diplomatije EU Đuzep Borelj.

Sastanak Petkovića i Bisljimija u Briselu održava se dva dana nakon što je propao pokušaj postizanja dogovora oko registarskih tablica u pregovorima Lajčaka i Borelja sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i dan nakon što je Kurti, na zahtev SAD, odložio za 48 sati primenu naplate novčanih kazni za one koji nisu preregistrovali svoja vozila na RKS tablice.

U Severnoj Mitrovici danas će u 15 sati biti održan skup kao odgovor žena sa severa Kosova na, kako kažu, "ugnjetavanje i zulum" koji svakodnevno trpe od vlasti u Prištini, najavila je Gordana Savić, načelnica Službe za promociju zdravlja i naučnoistraživačku delatnost u Kliničko-bolničkom centru u tom gradu.