Petković: Viola fon Kramon pokazuje ili malicioznost ili duboko nepoznavanje materije

Petar Petković
Izvor: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da optužbe koje na račun Srbije iznosi izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon zbog navodnog brisanja adresa Albanaca koji žive u Srbiji pokazuju ili njenu malicioznost ili duboko nepoznavanje materije.

“Ako je posredi ovo drugo, činjenice pokazuju da je na osnovu analize međunarodnih organizacija iz 2015. godine u kojoj su učestvovali i Albanci, utvrđeno da u Medveđi živi 515 Albanaca”, objavio je na Tviteru Petković.

Istakao je da se takvim neodgovornim porukama, Kramon stavlja u službu velikoalbanskog nacionalizma.

“Svaka ideja pokušaja promene etničke strukture zasnovana na iredentističkim razlozima ledi krv u žilama i to je iskustvo ne samo Srbije, već čitave Evrope”, naglasio je  Petković u objavi.

Postavio je pitanje “kako to da se Viola fon Kramon nije setila da digne glas zbog ubistva zaštićenog svedoka”, Umesto što pokušava da nametne nepostojeću temu".

Kramon je reagovala na tvit predsednika opštine Preševo Šćiprima Arifija koji je naveo da se adrese Albanaca sa prebivalištem u Srbiji brišu, rekavši da je to "ogroman problem” i  da bi predstavnici EU trebalo to da hitno reše sa Beogradom.

Ja
16. Januar 2021.
Velike nepravde cine !!!!