Petković: Za današnji stravičan incident direktno je odgovoran Aljbin Kurti

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković
Izvor: Kancelarije za KiM

Povodom incidenta na administrativnom prelazu Brnjak, kada su pripadnici specijalnih snaga policije pretukli trojicu Srba, saopštenjem se oglasio i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

"Danas smo svedočili brutalnoj i zastrašujućoj primeni sile od strane pripadnika specijalnih jedinica Rosu, koji su u blizini administrativnog prelaza Brnjak pretukla trojicu srpskih mladića. Zoran Tomović, Jovan Takov i Dragiša Vlašković napadnuti su i pretučeni bez ikakvog povoda i razloga, nikoga nisu provocirali, već su postali mete samo zato što su Srbi", navodi se u saopštenju.

Kako je istakao direktor Kancelarije za KiM "Beograd od početka izbijanja krize poziva na uzdržanost i mir, a Srbi sa severa Kosova i Metohije, koji samo brane pravo na slobodu, ni jednog trenutka nisu dali nikakav povod za ovakvu primenu sile". 

"Mi fizičko nasilje, maltretiranje i napad na srpski narod na KiM nećemo tolerisati i to svi moraju dobro da shvate. Da budem sasvim jasan. Za današnji stravičan incident direktno je odgovoran Aljbin Kurti, kome je od samog početka krize jedini cilj nasilje i odmazda nad golorukim narodom na severu pokrajine, koji samo brani svoje pravo na život. Kao što smo više puta upozoravali, reč je o čoveku spremnom na ogoljeno nasilje zarad ostvarenja svojih političkih ciljeva. Sada je više nego jasno da njega ne zanima nikakav dijalog, ni rešenje krize izazvane nepoštovanjem Briselskog sporazuma, već ga zanima da na silu pokušava da osvoji sever Kosova i Metohije. Zbog toga molim Srbe da ostanu pribrani i mirni, da ne nasedaju niti odgovaraju na provokacije kojih će sigurno biti, jer to je jeste cilj onih koji su danas izveli ovakav akt bezumlja", piše u saopštenju.

Ibar
23. Septembar 2021.
Mir i samo mir.
Molim gospodu iz Beograda da budu dole u Jarinje, Brnjaku , gospodu iz Beograda Vučića, Dačića, Vulina, Stefanovića, Petkovića da dodzu i budu 24h na kiši, snegu,vetru, noći i da vide kako je biti 24 h .
Pokušajte politićkim putem da sredite nastalu situaciju.
Nemojte dozvolitit da vam ljudi stradaju i virus je u pitanju i oni imaju familije.
Mir i samo mir
Ostavite se retorike mržnje.
Iskoristi sve politićke mogućnosti .
Svima želim sreću i blagostanje sa Ove strane granice.
Mir i samo mir
krizni stab
23. Septembar 2021.
Nemoj tako. .sad je ovo incident...ovo je nova Oluja...sta se ceka vise???