Radojević otvorio sportsku teretanu u okviru Hale sportova u Severnoj Mitrovici

Predstavnici Srpske liste -Sportska Teretana u Severnoj Mitrovici
Izvor: Kosovo Online

Kandidat Srepske liste za gradonačelnika Severne Mitrovice Milan Radojević obišao je danas Halu sportova u Severnoj Mitrovici, zajedno sa kandidatom za odbornika Aleksandrom Spirićem i poslanikom te stranke Igorom Simićem, i tom prilikom otvorio sportsku teretanu.

Nakon obilaska teretane Radojević je izjavio da je to još jedno dato obećanje koje je i ispunjeno i da ga raduje broj ljudi kojima će ova teretana pomoći u daljem radu.

"Činjenica da smo u proteklom periodu imali puno sportista koji su doneli medalje našem gradu je dokaz da treba nastaviti sa ulaganjima u sport i sportiste. Raduje nas da smo samo u ovoj godini imali 15 reprezentativaca iz našeg grada i to treba ceniti. Danas smo ovde da ispunimo još jedno obećanje koje smo dali, naime 31. maja smo sa gospodinom Rakićem potpisali memorandum i obećali savremenu teretanu. Ovo je kontinuitet politike Srpske liste, sve što obećamo trudimo se i da ispunimo", rekao je Radojević.

Kandidat za odbornika u Severnoj Mitrovici Aleksandar Spirić istakao je da se iz opštinskog budžeta finansiraju 34. kluba i da je opština uvek tu da pomogne klubovima koliko god je u njenoj moći.

"Promovisanje zdravog života je osnova za jedno zdravo društvo. Važno je da nastavljamo sa finansiranjem 34 kluba koji ostvaruju značajne rezultate u svim takmičenjima. Ono čime možemo da se pohvalimo je da je ispunjeno sve ono što je Srpska lista i obećala. Bio je san da ovaj grad posle dve decenije dobije Halu sportova, to je i ostvareno, a danas ispunjavamo obećanje da će ova Hala dobiti i teretanu. Naš fokus ostaju mladi i omladina", poručio je Spirić.

Direktor Hale sportova Goran Kovač zahvalio je na svemu što su lokalna samouprava i Srpska lista učinili da se stvore dobri uslovi za rad sportista.

"Posle ove velelepne dvorane, koju ja često zovem Dvoranom sportova, evo danas smo dočekali da u ovom objektu imamo i teretanu i time smo zaokružili da sportisti ovde imaju sve što im treba. U ovom trenutku mi imamo najbolje uslove na Kosovu sigurno, ali i mnogi veći gradovi u centralnoj Srbiji nemaju uslove koje mi imamo", rekao je Kovač, koji je podsetio i da su predstavnici Srpske liste održali obećanje.

On je podsetio da desetak klubova svakodnevno trenira u toj hali.

"Imamo desetak kolektivnih sportskih klubova koji ovde treniraju tako da je hala zauzeta od ranog jutra do kasnih večernjih sati i ovde trenira više od 600-700 dečaka i devojčica pored odbojke i košarke uskoro će krenuti i škola rukometa", istakaoje Kovač.

Hala sportova u Severnoj Mitrovici je otvorena 2019. godine posle više od dve decenije koliko su građani ovog grada čekali na izgradnju doma za sportiste, koji su pre toga trenirali u školskim salama, a neretko i na otvorenom. Zahvaljujući novoj hali povećan je i broj mladih koji su zainteresovani za bavljenje sportom. 

Ja
08. Oktobar 2021.
To je dobro izgradjeno hala za sport i skolarce sto je potrebno ! !!