Rakić: Okupile su nas junačke rane Stefana i Miloša

Goran Rakić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas na protestu u Štrpcu da su Srbe okupile junačke rane Stefana i Miloša.

"Okupile su nas junačke rane Stefana i Miloša iz Štrpca ali i Stefana iz Klokota. Teror diktatorskog režima Aljbina Kurtija se nastavlja. Kurti se toliko zaigra misleći da su Srbi sklonili barikade jer se plaše. Ako Stefan nije slagao glavu, ko sme od nas da posustane i da se preda", rekao je Rakić.

Rakić je dodao da su teška vremena, kad se na vlasti u Prištini se nalazi čovek koji je zaslepljen mržnjom.

"Čovek sa kojim se ne može pregovarti, i ako nismo podržali njegovu vladu, jer smo znali da će se njegova politika zasnivati na ugnjetavanju Srba. Lično sam sa svojim saradnicima, dok sam bio ministar ukazivao da mora da prestane sa maltretiranjm Srba, ali uzalud. Njegov cilj je stvaranje takvih uslova da Srbi napuste svoja ognjišta. Ali moja poruka je da se ne smemo predati", poručio je Rakić.

Rakić je dodao Srbi sa Kosova borbu vode mirnim i demorkatskim sredstvima.

"Naša sloga je najjače sredstvo da se odupremo diktatorskum režimu Aljbina Kurtija.  Ako smo jedinstveni i složni pobedićemo. Za nas ne postoji izbor i to nam je olakšano. Mi moramo da ostanemo i opstanemo, kao što su naši preci ostali u mnogo težim uslovima. I za to imamo podršku predsednika Alksandra Vučića", poručio je Rakić.