Rakić: Priština nastavlja sa pritiscima, a cilj je razbijanje srpskog jedinstva

01
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da se nakon pobede ove stranke na nedavno održanim izborima i zadržavanja svih deset mandata u kosovskom parlamentu „nastavlja pritisak Prištine na Srpsku listu i srpski narod, a sve sa ciljem razbijanja jedinstva koje smo svi zajedno teškom mukom izborili”.

Rakić je u saopštenju dostavljenom medijima istakao da su napadi „orkestrirani i naređeni od strane Aljbina Кurtija, a realizuju se preko njegovih poslušnika, pre svih Rade Trajković i Nenada Rašića”.

“Jučerašnji incident, tačnije organizovana tuča dve grupe mladića, u kojoj je povređeno više mladića, među kojima i sin Nenada Rašića, je rezultat privatnih sukoba tih mladića, koji traje već nekoliko dana, i nema apsolutno nikakve veze sa političkim delovanje njegovog oca. Ovo je istina koja je opšte poznata svima u Gračanici, pa i Rašiću i Radi Trajković, ali su oni još jednom pokazali svoje nečoveštvo i u dogovoru sa svojim mentorom Aljbinom Кurtijem zloupotrebili ovaj incident i pokušali da lažima uzdrmaju slogu našeg naroda, a sebi zarade koje mesto pod Кurtijevim skutima prikazujući ovaj incident kao politički”, kaže se u saopštenju predsednika Srpske liste.

Rakić je istakao da je kao predsednik Srpske liste imao obavezu da građane, koji podržavaju rad ove stranke, obavesti o čemu se konkretno radi, ali i da apeluje na njih da ostanu uzdržani i „veruju svojoj državi i svojoj Srpskoj listi“.

“Ovo naglašavam jer sam svestan da se na ovome neće završiti, i da će se nastaviti sa pritiscima, izmišljotinama i lažima jer srpsko jedinstvo je bedem našeg opstanka, i ono što najviše smeta našim neprijateljima. Zato su ovih dana na meti Кurtija i njegovih podrepaša predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Srpska lista. Кurti je svestan da neće ispuniti svoja obećanja iz kampanje, jer se populizmom ne unapređuje život građana, niti se rešavaju problemi, zato će nastaviti da vrši pritisak na srpski narod, a mi moramo biti svesni svoje odgovornosti i ne smemo dozvoliti da nas isprovociraju”, navodi Rakić.

On je još jednom pozvao sve da budu jedinstveni i složni kao što su to bili na izborima 14. februara.

Mi, vaši politički predstavnici ćemo nastaviti da se borima za vas, vaše porodice, za mir na ovim prostorima i bolji život”, zaključio je Rakić.