Rama: Vučić pokazao da je za mir, dogovor o dokumentima rešenje Otvorenog Balkana  

Edi Rama
Izvor: Koha ditore

Premijer Albanije Edi Rama smatra da je inicijativa "Otvoreni Balkan” zaslužna za mnoge procese, uključujući sporazum Kosova i Srbije o ličnim dokumentima, prenosi Koha. 

Rama je na Samitu lidera Otvorenog Balkana, koji se održava u Beogradu, rekao da Kosovo ne bi gubilo toliko vremena za rešavanje pitanja kretanja sa ličnim kartama da je deo "Otvorenog Balkana".

Albanski premijer je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je, prema njegovim rečima, jasno pokazao da je za mir. 

"Juče je mogao biti još jedan dan kada su mediji mogli da budu ispunjeni uznemirujućim vestima o tome šta se dešava između granice Srbije i Kosova. Juče se pokazalo šta je put i rešenje Otvorenog Balkana. Sa ponosom mogu da kažem da je i rešenje kretanja sa ličnim kartama rešenje sa Otvorenog Balkana. Ne bi bilo potrebe da trošite toliko vremena i energije da su Kosovo i druge zemlje takođe u Otvorenom Balkanu. Izražavam poštovanje predsedniku Srbije koji je dao vrlo jasan signal da je mir prvi izbor, rešenje za narod. Ovo ne rešava sve, niti pitanje koje nas deli čini rešenim pitanjem, ali ovo je način", naglasio je Rama.

Rama je zahvalio Vučiću na organizaciji samita.