Šeholi: Pobedili su demokratija i poslanici u Skupštini Kosova

Fatmir Šeholi o odluci suda
Izvor: Kosovo Online

Odluka Ustavnog suda o formiranju nove vlade je demokratska i dokazuje da ne znači da pobednička stranka na izborima, ako ne može da nađe koalicionog partnera, mora da formira Vladu, kaže za Kosovo Onlajn direktor Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmir Šeholi, koji očekuje da tokom sledeće nedelje parlament izglasa novu vladu.

Šeholi dodaje da u ponoć ističe suspenzija prethodne odluke Ustavnog suda, kojom je odložen dekret Hašima Tačija o imenovanju Avdulaha Hotija za premijera Kosova i da će nakon toga uslediti zakonske i pravne procedure za formiranja nove vlade.

"Ne očekujem da se to brzo završi. Čekaćemo četiri do pet dana. To je jedan novi moment koji se mora odvijati u Skupštini Kosova.Ustav je doneo odluku i procedure su u toku. Najkasnije za nedelju dana imaćemo Avdulaha Hotija za premijera Kosova", kazao je Šeholi.

Najavljene proteste Samoopredeljenja zbog odluke Ustavnog suda, Šeholi komentariše kao nepotrebne i ocenjuje da Kurti treba da se priprema za nove izbore, nakon isteka mandata Hotijevoj vladi.

"To govori o političkoj nezrelosti Kurtija, jer o odluci Ustavnog suda se ne diskutuje, ona je takva i drugačija ne može biti. Nije bio spreman za dijalog sa Srbijom, sa svojim partnerima u koaliciji nije bio u dobrim odnosima. Bio je spreman da pokvari odnose sa Amerikom i zbog toga se sada našao gde mu je mesto, sa svojih 29 poslanika", rekao je Šeholi.

misterNO
30. Maj 2020.
Ovo mi se svidja. Zaustavite čoveka u sred džogiranja i on vam da „istorijsko-pravnu analizu“, kao iz rukava. „Imaš 29 poslanika i misliš da si frajer??? Hoćeš da se za…avaš sa Amerikancima??? Hajde, mrš kući“!!! Kratko,jasno, koncizno! 🤣🤣🤣😂😂