Selaković: Meksiko podržava Vučića i Srbiju u rešavanju kosovskog problema diplomatskim sredstvima

Selaković sa predsednikom Meksika
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je, nakon dvodnevne posete Meksiku, da je veoma zadovoljan susretima i porukama, posebno porukama predsednika Andreasa Manuela Lopesa Obradora, koje će preneti predsedniku Aleksandru Vučiću.

Kako je saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova, Selaković je istakao je da je u susretima sa zvaničnicima "prijateljske i bratske države" pokazano veliko poštovanje prema predsedniku Vučiću, Srbiji, svim reformama koje se sprovode i da je još jednom potvrđena čvrsta i jaka podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Sumirajući rezultate posete, ministar Selaković je naglasio da je na sastancima sa zvaničnicima Meksika još jednom potvrđena čvrsta i jaka podrška naporima koje predsednik Vučić i Vlada Srbije ulažu da se u "rešavanju kosovsko-metohijskog problema rukovodimo samo mirnim i diplomatskim sredstvima i da na takav način pokušamo da rešavamo to naše teško nacionalno pitanje".

"U svemu tome, mi od naših prijatelja u Meksiku imamo snažnu, jaku i principijelnu podršku", rekao je šef srpske diplomatije, koji se u Meksiku sastao sa predsednikom Obradorom, ministrom spoljnih poslova Marselom Ebrardom Кasaubonom i predsednicom Senata Olgom Sančez Кordero.

Ministar Selaković kaže da je predsednik Meksika čovek neverovatne energije, velike vizije i veliki lider.

Preneo je da se na sastancima razgovaralo i o nužnosti pokretanja ekonomske saradnje Srbije i Meksika, da je sa ministrom Ebradorom dogovoreno da u najskorije vreme pristupimo zaključivanju sporazuma o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, o promociji i zaštiti investicija, kao i tome da napokon dođemo do rešenja kojim će naši građani moći slobodno da putuju u Meksiko bez viza.

"Očekujemo na našem komemorativnom skupu povodom 60 godina Pokreta nesvrstanih zemalja visoku delegaciju iz Meksika", rekao je ministar Selaković.

Ja
28. Septembar 2021.
Hvala meksiku sto podrzavate vucica i srbiju u resavanju kosovskog problema diplomatskim sredstvima !!!