Selaković sa Lavrovom: Snažno prijateljstvo i tradicionalno bliske veze Srbije i Rusije

Selaković i Lavrov
Izvor: MSP

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je, na marginama Ministarskog saveta OEBS u Stokholmu, sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Selaković je sa zadovoljstvom konstatovao da su odnosi Srbije i Rusije izuzetno dobri, razvijeni i posebno osnaženi strateškim partnerstvom, te da naše narode i zemlje povezuje istorijsko prijateljstvo i bratska bliskost.

Naglasio je da dinamičnoj političkoj saradnji umnogome doprinose redovni susreti na najvišem i visokom nivou.

"Odlični odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina daju važan doprinos bilateralnoj saradnji", rekao je Selaković, posebno se osvrnuvši na poslednji susret dvojice predsednika u Sočiju.

Šef srpske diplomatije je, i ovom prilikom, zahvalio na čvrstom i doslednom stavu Rusije po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na snažnoj podršci u međunarodnim organizacijama.

Selaković informisao je sagovornika o dijalogu Beograda i Prištine, situaciji i položaju srpskog naroda u na Kosovu.

Takođe, razgovarano je i o aktuelnoj situaciji u regionu, dodaje se u saopštenju MSP.

Ministri su razmenili informacije o borbi protiv virusa korona, i izrazili zadovoljstvo zbog zajedničke proizvodnje vakcina "Sputnjik V" na istitutu Torlak.