Selaković zahvalio Eritreji na doslednoj podršci po pitanju KiM

Osmanom Mohamedom Salehom
Izvor: Kosovo Online

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ministrom inostranih poslova Eritreje Osmanom Mohamedom Salehom, koji je u Beogradu učestvovao na skupu povodom 60 godišnjice održavanja prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja.

Ministar Selaković je ocenio da postoji prostor za jačanje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou kroz razmenu poseta, kao i za unapređenje ekonomske saradnje, podsetivši da naredne godine obeležavamo deset godina diplomatskih odnosa.

Šef srpske diplomatije je naveo je da su trgovina, poljoprivreda, agroindustrija i odbrambena industrija oblasti u kojima postoji prostor za razvoj saradnje.

Takođe, prema njegovim rečima, dve države imaju nedovoljno razvijene pravno-ugovorne temeljne saradnje, i na tome bi trebalo raditi.

Ministar Selaković je zahvalio Eritreji na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije po pitanju Kosova i Metohije, kao i na doslednoj podršci našoj državi u međunarodnim organizacijama.

Naglasivši potencijal za saradnju u oblasti obrazovanja i kulture, Selaković je pozvao mlade iz Eritreje da iskoriste mogućnost stipendiranog studiranja u našoj zemlji u okviru projekta „Svet u Srbiji“, putem kog će se godišnje školovati hiljadu mladih iz nama prijateljskih zemalja.