Seljmanaj: Preuzećemo sve međusobne obaveze pa i Zajednicu srpskih opština

Driton Seljmanaj
Izvor: Klan Kosova

Zamenik kosovskog premijera Driton Seljmanaj rekao je da će Kosovo ispuniti obaveze koje će uslediti nakon uzajamnog priznavanja sa Srbijom, i naglasio da se to odnosi i na formiranje Zajednice srpskih opština, onako kako je to predviđeno sporazumom iz 2015. godine.

"Dogovorili smo da se oko svega dogovaramo. Svako će preuzeti međusobne obaveze. Zajednicu srpskih opština treba formirati onako kako smo dužni, u 2013. godini, a zatim u 2015. godini, potpisan je sporazum i imamo obavezu da to sprovedemo“, rekao je Seljmanaj za T7, prenosi Reporteri.

"Udruženje će biti napravljeno, neko voli da daje srpske epitete nazivajući ga Zajednica“, rekao je Seljmanaj i dodao da će uredba o statusu ZSO biti u skladu sa ustavom.

"Iako smo rekli da je sporazum neustavan, ne uklanjamo ga. Išli smo na masovne proteste i predsednica Atifete Jahjaga je tada poslala na procenu Ustavnom sudu, ali sud ne može da se bavi međunarodnim sporazumima. Odatle ćemo raditi“, zaključio je Seljmanaj.

No Name
17. Septembar 2020.
Formiracete vi ZSO vrlo brzo jer bez formiranja te zajednice nece biti realizovan ni jedan drugi sporazum sa srpske strane,i bice formirana ta zajednica kako je dogovoreno u Briselu a ne kako to vama odgovara,a sto se tiče priznanja od strane Srbije mozete samo da sanjate jer to se nikada nece desiti,nikad ni jedan srbin nije rekao da ce vas ikad priznati to je samo u vašim glavama sa ciljem da lažete svoj narod.
Srbiju ne zanima vas ustav vec ono sto je potpisano u Briselu,da bi vi formirali ZSO Srbija je napravila mnogo ustupaka a jedan od tih ustupaka je gašenje srpskih institucija srpske policije na severu,tako da vase laži vise nece da prodju jer nisu vise 90-e godine kada je svet bio protiv Srbije vremena su se promenila a stim i svetska politika prema Srbiji...