Simić: Dolazak KBS demonstracija sile, cilj uznemiriti Srbe

Igor Simić
Izvor: Kosovo Online

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da je dolazak pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga sa oklopnim vozilima u srpske sredine južno od Ibra, pod izgovorom borbe protiv koronavirusa, demonstracija sile i moći sa ciljem da se unese nemir među Srbe na Kosovu, prenosi Tanjug.

Simić je rekao za TV Pink da nije bilo zdravstvene niti bilo kakve potrebe da naoružane formacije sa oklopnim vozilima dolaze u srpske sredine i instaliraju štandove sa namerom da navodno dele zaštitne maske, a njihovo prisustvo nazvao je provokacijom.

''To je izazvalo uznemirenje svih Srba na prostoru KiM. Niko nije konsultovao gradonačelnike i predsednike tih opština niti ih obavestio o toj akciji", rekao je Simić.

Naglasio je da zahvaljujući Kancelariji za KiM i Ministarstvu zdravlja Srbije Srbi na Kosovu imaju maske i sva sredstva zaštite od koronavirusa, a da su medicinskim radnicima obezbeđeni viziri, skafanderi i ostala oprema.

''Obezbeđeni su lekovi za lečenje pacijenata koji boluju od kovid 19, a zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću Srbima na KiM je omogućeno da se vakcinišu što je iskoristilo više od 40 odsto'', rekao je Simić.

Naveo je da se u ponedeljak desila ''još jedna strašna stvar'' na Kosovu i da je doneta politički motivisana presuda protiv poslanika Srpske liste i predsednika opštine Zvečan Ivana Todosijevića kojom mu je potvrđena dvogodišnja kazna zatvora zbog izjava o Račku.

Simić je kazao da je ta presuda unela dodatni nemir među Srbe na Kosovu, jer se, kako kaže, u 21.veku na tlu Evrope uvodi verbalni delikt i namerava da se zabrani da Srbi misle i slobodno govore.

Govoreći o učestalim napadima na Srbe na Kosovu i njihovu imovinu i na Srpsku pravoslavnu crkvu, Simić je izrazio sumnju da će ti slučajevi dobiti sudski epilog navodeći da, kada je u pitanju zaštita prava Srba, sve institucije u Prištini to izbegavaju.

''Pravosuđe u Prištinui nikada nikog nije osudilo za izlive mržnje koji su se dešavali čak u Skupštini. Stvorena je atmosfera u kojoj je dozvoljeno napadati Srbe i šalje se jasna poruka da Srbi ne treba da žive na svojim vekovnim ognjištima'', rekao je Simić.

nona
25. Avgust 2021.
zasto provokiras bre ako si ovaki patriot nemoj da ides na parlament zbog novca a a narod sto hoce da uzme maske bio provokacija ncnc a ti uzima 3000 hiljade evro mesecno sa meditje i sve a ti pricas za provokacije patriot sa baterijama
Oni
25. Avgust 2021.
Bravo kbs