Srpska lista: Priština što pre da raspiše izbore na severu, spremni smo da na njima učestvujemo

Goran Rakić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pozvao je danas vlasti u Prištini da što pre raspišu izbore za nove gradonačelnike i skupštine opština na severu, uz poruku da su spremni da na njima učestvuju.

Rakić je na konferenciji za medije poručio da je "lopta sada u dvorištu Prištine".

"Potrebno je da ovi lažni, nelegalni i nelegitimnu gradonačelnici i odbornici koji već mesecima maltretiraju naše građane hitno podnesu ostavke i odu, da izađu iz naših zgrada, jer oni nisu predstavnici našeg naroda. Njihova jedina svrha je maltretiranje naših građana", istakao je Rakić. 

Upozorio je da je život svakim danom sve teži za srpski narod, a da su pritisci na Srbe i Srbiju nezapamćeni.

"Kurtijev režim ne prestaje da kršeći dogovore, zakone, i sva prava srpskog naroda zastrašuje srpski narod. Mi moramo da budemo jedinstveni i složni, i da u ovim nemogućim uslovima pokušamo da budemo krojači svoje sudbine i zaštitimo narod", naveo je Rakić, i dodao da je Srpska lista političke odluke uvek donosila u interesu građana a ne gledajući da li su popularne ili nisu.

Isto tako, istakao je Rakić, političke odluke su uvek donosili u koordinaciji sa Beogradom.

"Zato ćemo i ovog puta ćemo poslušati savet predsednika Vučića i danas šaljemo poruku da smo spremni da učestvujemo na izborima na severu Kosova i Metohije, i time podstaknemo politički proces i dijalog koji bi doveo do ispunjenja naših uslova koje smo više puta do sada isticali. Zato tražimo od Prištine da u najkraćem roku raspiše vanredne lokalne izbore za gradonačelnike i odbornike u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije", naveo je Rakić. 

Istakao je da je povlačenjem iz institucija uspeli da skrenu požanju svetske javnosti da Kosovo nije rešeno pitanje, da srpski narod pati u da je potrebno da se formira Zajednica srpskih opština. 

"Kurti na severu pod plaštom eksproprijacije vrši progon našeg narod i otimanje naše zemlje. On pod pojmom borbe protiv kriminala pošalje specijalce da pucaju i hapse naš narod i da ih odvode u prištinske kazamate", rekao je Rakić i pozivamo građane na sabornosti, jedinstvo i slogu, uz poruku da je "srpski narod je svoj na svome i iz ove teške situacije će izaći kao pobednik".