Šubarić: Građani su podržali razvoj i prosperitet Srbije i odbranu Kosova i Metohije

ljiljana Šubarić
Izvor: Kosovo Online

Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić ocenila je da su građani na jučerašnjim izborima podržali ekonomski razvoj i prosperitet Srbije i odbranu Kosova.

Šubarić je istakla da su Srbi sa Kosova još jednom pokazali da podržavaju politiku mira i stabilnosti i dodala da je ponosna na njih, jer su se odazvali pozivu svoje države da, uprkos mnogim preprekama, odu u centralnu Srbiju i glasaju.

"Građani su odgovorno glasali za politiku našeg predsednika, za razvoj i prosperitet Srbije i odbranu Kosova i Metohije. Takva politika ima apsolutnu podršku građana i to se još jednom pokazalo na ovim izborima. Lično sam zadovoljna ostvarenim rezultatima koji su, u ovim teškim okolnostima, zaista zadivljujući", kazala je Šubarić.

Šubarić je dodala da će srpski narod na Kosovu i u budućnosti uživati podršku države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

Zbog zabrane Prištine da se na teritoriji Kosova održe srpski izbori, birači su bili primorani da putuju u nekoliko opština u centralnoj Srbiji kako bi tamo ostvarili svoja biračka prava.

"Spremnost građana da pređu tolike kilometre pokazuje kakvu podršku uživa državna politika među našim narodom na ovim prostorima. Naš narod je svojim glasom podržao nove škole, puteve, fabrike, investicije", Šubarić je ona.