Vasić: Mislim da je današnji iskaz Trajkovića na sudu ostavio dubok utisak

Dejan Vasić
Izvor: Kosovo Online

Advokat Dejan Vasić izjavio je za Kosovo onlajn da je na današnjem suđenju Slađanu Trajkoviću ukazao na nezakonitosti u tom predmetu i greške Policije Kosova i Specijalnog tužilaštva, ali da je i sam Trajković dobio priliku da se obrati pred Specijalnim sudom.

Kako kaže, njegov branjenik je danas, nakon godinu i mesec dana pritvora, dobio priliku da bilo šta kaže.

„On je u ispovesti objasnio poreklo svoje porodice, ulogu u društvu i dostignuća koje je imao kao policajac, ono što je bilo u ovoj mešovitoj sredini – Bošnjačkoj mahali, u kojoj je živeo, on je pokušao to da u jednom kratkom izlaganju prezentuje veću Specijalnog suda. Mislim da je taj njegov iskaz danas otavio jedan, čini mi se dubok utisak. Nadam se da će to biti jedan zamajac za budućnost ovog postupka, i da ćemo tim novim početkom krenuti na neki zakoniti put“, ističe Vasić.

Pošto je u predmetu Slađana Trajkovića promenjen predsednik veća, njegovo suđenje krenulo je ispočetka.

„Danas smo uspeli da, nakon čitanja ponovne optužnice, nakon njegovog ponovnog izjašnjenja o krivici, damo svoje uvodne reči. Specijalna tužiteljka, ja kao Slađanov branilac i sam Slađan. Pokušao sam u svojim uvodnim rečima da ukažem na sve nezakonitosti koje su se u njegovom predmetu desile, još od trenutka njegovog privođenja do današnjeg dana – nezakonitosti i greške koje je počinila Policija Kosova i Specijalno tužilaštvo. Mi nismo imali mogućnosti da učestvujemo u istražnim radnjama, ni u čemu što je tužilaštvo radilo“, kazao je on.

Uz Slađana Trajkovića danas je bila i njegova porodica, sin, dve ćerke, supruga i članovi šire porodice.

„Došli su kako bi mu pružili podršku, i kako bi i samim žrtvama i sudu rekli ’mi smo tu, ovde smo, mi smo ti ljudi i naslednici toga koga vi progonite da je navodno nešto uradio’. Nastavak suđenja biće krajem februara i početkom marta, a advokatski tim koji činimo koleginica Jelena Krivokapić i ja pokušaće da na Vrhovnom sudu još jednom preispitaju te dokaze koji su po našem mišljenju nezakonito izvedeni“, poručio je Vasić.