Vlada Kosova umanjila budžet RTK za preko 2 miliona evra

RTK
Izvor: RTK

Vlada Kosova smanjila je za 2.240.000 evra budžet Radio televizija Kosova za 2022. godinu, što je izazvalo reakcije sindikata televizije, prenosi RTK.

Oni su zatražili od Komisije za budžet, rad i transfere da poveća budžet za RTK kroz razmatranje nacrta budžeta. Kako su naveli u saopštenju za javnost, umanjen budžet će se odraziti i na zaposlene.

Prema rečima ministra finansija Hekurana Muratija, vlada Kosova je na 43. sednici usvojila budžet za 2022.godinu i  ima za cilj da preorijentiše privredu ka izvozu. Budžet za narednu godinu biće 2,7 milijardi evra, što prema njegovim rečima predstavlja promenu u orijentaciji javnih finansija.

„U ovom zakonu o budžetu ima još nekih novina. Izdvojili smo sredstva za nove zakone koji se mogu očekivati ​​tokom naredne godine, u iznosu od 50 miliona evra“, rekao je Murati tokom sastanka.

Radio televizija Kosovo je u 2021.godini imala budžet od 11,2 miliona evra, a sada prema odluci vlade u okviru budžeta za narednu godinu planiran je budžet od 8.960.000 evra.