Vučić: Menendez radio sve protiv Srbije, bilo jasno da su ga Albanci plaćali 

Bob Menendez
Izvor: Gazeta Express

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom optužnice protiv američkog senatora Roberta Menendeza za mito, da je reč o najmoćnijem albanskom lobisti, koji je radio sve protiv Srbije i to na takav način da je bilo jasno da ga Albanci za to plaćaju.

„Reč je o čoveku koji je najmoćniji albanski lobista. Ne postoji niko ko je bio lošiji prema Srbiji, ko je obavljao prljaviji posao od Boba Menendeza“, rekao je Vučić novinarima u Njujorku.

Dodao je da je Menendez pokušavao da lobira za priznanje Kosova na Kipru i u Grčkoj, budući da je veoma uticajan i u Nikoziji i u Atini.

„Radio je sve što je mogao protiv nas. Kada vidite taj jezivi stil, bez argumentacije, ali da stalno kidiše na svoju metu, poput kobca ili jastreba, jasno je bilo da je plaćen od strane Albanaca“, istakao je Vučić.

Dodao je i da se taj slučaj povezuje sa egipatskom vladom, verovatno, zato što to politički odgovara, zbog predsednika Egipta Fataha el Sisija i pristupanja Kaira BRIKS-u, ali da će se tek utvditi o čemu je zaista reč.