Vučić: Nikada nećemo ostaviti na cedilu naš narod na Kosovu i Metohiji

Beograd_240302_Aleksandar Vučić_obraćanje
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija uporedo sa ekonomskim jačanjem, čuva svoj slobodarski duh, nezavisnu politiku i bori se za svoj narod na Kosovu koji, kako ističe, nikada neće ostaviti na cedilu.

Vučić je, sumirajući utiske od prethodne nedelje, na Instagramu naveo da je njegova poseta Tirani gde je razgovarao sa predstavnicima EU o Planu rasta za Zapadni Balkan od izuzetnog značaja za dalji razvoj zemlje.

Kako ocenjuje od izuzetnog značaja i najvećeg interesa za građane Srbije jeste proces približavanja jedinstvenom evropskom tržištu.

"Za mene nema većeg interesa od jake i sigurne Srbije i bolje budućnosti našeg naroda i zato insistiram na tome da imamo više završenih puteva nego što smo planirali, da nastavimo sa ulaganjima u infrastrukturu, zdravstvo i nauku, da privučemo još više investicija. Uporedo sa ekonomskim jačanjem, mi čuvamo svoj slobodarski duh, nezavisnu politiku i borimo se za naš narod na KiM koji nikada nećemo ostaviti na cedilu", poručio je Vučić.

Naglasio je da su pred Srbijom poslovi i ozbiljne reforme koje će osigurati "novo lice Srbije", dodajući da će on, kao predsednik, "nastaviti da se bori, jače nego ikada, za svoju zemlju, za svoj grad i svoj narod".