Vučić: Prvi put nam dolaze lekari iz Nemačke

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je su ekonomski rast i obezbeđene investicije preduslov za povećanje plata, prenosi B92.

Govoreći o smanjenju penzija pre nekoliko godina, Vučić je gostujući na TV Pink, kazao da je to bila najteža odluka uz donošenje Zakona o radu.

"Moralo je da se ide u mere fiskalne konsolidacije. Moji roditelji su se jako ljutili, njima su penzije najviše smanjenje", rekao je.

Naše finansije u potpunosti su ozdravile i kako navodi, naš dinar je čvrst.

"Radimo na tome da dodatno smanjimo nezaposlenost, da dovodimo još više investitora", poručio je.

Govoreći o pomoći građanima od 100 evra, Vučić je naglasio da ranije država to nije mogla da uradi, jer nije bilo zdrave ekonomije.

“Prvi put nam dolaze lekari i medicinske sestre iz Nemačke. Želim da ljudi znaju - i to ne može niko da demantuje - u poslednje dve godine, kada kreće korona kriza, Srbija je najbrže ekonomski napredovala u celoj Evropi. Ako uzmete Crnu Goru oni su imali -16 2020. godine, pa +12 2021. godine, ali to nije u zbiru -4, to je -6, jer je veći pad bio, a mi imamo više od +6, najbolji smo po stopi rasta u Evropi. Daleko smo od Nemačke i drugih zemalja, ali smanjujemo tu razliku. Prvi put nam dolaze lekari i medicinske sestre iz Nemačke", rekao je predsednik.

Napomenuo je i da ćemo morati da poradimo na trenutnom manjku zanaltija, vodoinstalatera, elektičara, vozača.