Vučić: Sa velikom radošću očekujem dolazak Si Đinpinga u Srbiju

Aleksandar Vučić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas na svečanosti koju je priredio za ambasadora Kine u Srbiji Li Minga u Vili Mir, povodom obeležavanja kineske Nove godine, izrazio zahvalnost Kini na snažnoj podršci po svim pitanjima od vitalnog interesa za Srbiju i istakao da sa velikom radošću očekuje da "godina Drvenog zmaja dovede u Srbiju i našeg iskrenog prijatelja i jednog od najznačajnijih svetskih lidera predsednika Si Đinpinga".

Vučić je na Instagramu čestitao kineskom narodu Lunarnu Novu godinu i naglasio da je uveren da će Kina sa istom snagom, mudrošću i inovativnošću nastaviti putem opšteg napretka.

"Iako je Lunarna Nova godina nastupila 10. februara, danas vam, na izmaku Praznika proleća, upućujem srdačne čestitke i najbolje želje za napredak NR Kine i blagostanje prijateljskog kineskog naroda. Uvereni smo da će Vaša zemlja i u godini Drvenog zmaja, sa istom snagom, mudrošću i inovativnošću nastaviti putem opšteg napretka", naveo je Vučić.

Vučić je ukazao da snažno veruje u budućnost odnosa Srbije i Kine, koji su, konstatuje, dobili novi kvalitet zajedničkim zalaganjem u gotovo svim oblastima i koji su na istorijskom vrhuncu.

"Zahvalni smo na snažnoj podršci NR Kine po svim pitanjima od vitalnog interesa za Republiku Srbiju, a sa velikom radošću očekujem da nam godina Drvenog zmaja dovede u Srbiju i našeg iskrenog prijatelja i jednog od najznačajnijih svetskih lidera predsednika Si Đinpinga", poručio je predsednik Srbije.