Vujičić i Marić: Za Ponoša ne važi zabrana ulaska na Kosovo

Danijela Vujičić i Ljubomir Marić
Izvor: Kosovo Online

Narodni poslanici sa Kosova u Skupštini Srbije Danijela Vujičić i Ljubomir Marić naveli su da je današnja poseta Zdravka Ponoša Kosovu turističku naglašavajući da se ona odigrala uz blagoslov Aljbina Kurtija.

Vujičić i Marić su na svojim profilima na Tviteru napisali da se Ponoš Kosova setio nakon gotovo četiri decenije, i da tokom svoje "turističke posete" Kosovu nije čak ni pomenuo paljenje svetinja Srpske pravoslavne crkve u Prištini i Prizrenu koje je danas posetio, kao ni 40.000 proteranih Srba, a ni napada na Srbe u proteklom periodu.

Oni su takođe upitali kako to da za Ponoša nema zabrane za ulazak na Kosovo.

"Turistička razglednica iz Prizrena i Prištine! I kako to da ti Kurti nije zabranio ulazak na KiM? Za pametnog dovoljno. Barem si priznao da si se KIM setio posle 36 godina. Gde si bio generale kada su nam Ljevišku u Prizrenu spalili i narod proterivali", napisala je Danijela Vujičić.

Marić je dodao:"Bez podrške Srba sa KiM, bez pomena paljenja Bogoslovije u Prizrenu ili napada na Srbe u proteklom periodu i 40. 000 proteranih Srba iz Prištine! Za Đilasovog kandidata nema zabrana iz Prištine! Toliko o njemu".