Vulin: Radujem se saopštenju G7 da je teritorijalni integritet svih zemalјa svetinja

Aleksandar Vulin.jpg
Izvor: Kurir

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da se raduje  saopštenju G7 da je teritorijalni integritet svih zemalјa svetinja, kao i da je mukotrpna borba Srbije za očuvanje teritorijalne celovitosti najzad završena, saopštio je MUP Srbije.

"Kosmet je deo Srbije. Hvala im za to, radujem se promeni stava velikih i moćnih. Radujem se što se vraćaju na principe Dejtona i siguran sam da će ispraviti nenamernu grešku, jer pod optužbom za rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine ne pominju Izetbegovića i SDA koji traže ukidanje dejtonske Republike Srpske i zabranjuju Hrvatima da sami biraju svog predstavnika", rekao je Vulin.

On je ujedno čestitao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je svih ovih godina i pre G7 branio teritorijalni integritet svih zemalјa i čuvao Dejtonski sporazum. 

Kako kaže nemoguće je da bi članice G7 zastupale nepovredivost teritorijalnog integriteta Ukrajine, a priznavale i podržavale komadanje Srbije.

"Moral je osnov politike najvećih i najrazvijenijih i siguran sam da nisu licemerni i bahati koliko su moćni i bogati", izjavio je Vulin.