Vulović: Bahato ponašanje službenika iz Prištine, čemu oružje i blindirani džipovi

Zubin Potok
Izvor: Kosovo Online

Predsednik opštine Zubin Potok Srđan Vulović rekao je za Kosovo onlajn da je ponašanje ljudi iz Prištine koji su sa policijom danas oko 13 časova došli u prostorije Opštinske izborne komisije bilo veoma bahato i neprofesionalno.

“Tri blindirana automobila došla su ispred opštine. Dva službenika su u pratnji dvojice policajaca bez objašnjenja prošli pored portirnice i bez ikakve potrebe nogom otvorili inače otključana vrata prostorije koju koristi Opštinska izborna komisija. Tu je bila naša službenica, koja je bila zatečena čitavom situacijom”, kaže Vulović.

Kako smo saznali, Albanac iz ministarstva za lokalnu samoupravu sa novim službenikom izborne komisije govorio je isključivo na albanskom jeziku. U pitanju je zamenik ministra  Aljbin Krasnići, inače funkcioner Samoopredeljenja. Probali smo da ga dobijemo na telefon za komentar, ali pošto se javio i čuo šta ga pitamo isključio je vezu i nije se više javljao.

Vulović kaže da su bespotrebno bili bahati.

“Policajac je prevodio šta su oni govorili. Rekao nam je da će novi službenik OIK raditi ovde sada od 8 do 16 časova svakoga dana. Zatim je ušao majstor koga su doveli i zamenio je bravu na vratima. Posle toga izašli su iz zgrade, seli u džipove i otišli. Oni će od sada biti u prostorijama Izborne komisije Zubin Potok”, rekao nam je Vulović i dodao da je otisak cipele jednog od njih ostao na vratima kancelarije.  

Nekoliko Albanaca naouružanih dugim cevima, koji su očigledno bili u pratnji, popeli su se na prvi sprat opštinske zgrade, pre nego što su svi zajedno izašli i napustili opštinu. U međuvremenu, narod se okupio ispred zgrade. 

“Nepotrebno je da ovako postupaju. To može da izazove nepotrebne incidente. Mi smo reagovali mirno i nismo hteli da nasednemo na provokacije”, istakao je Srđan Vulović.