Zemaj: Izveštaj Stejt departmenta o Kosovu razbija laži Vlade Kosova o borbi protiv korupcije

Armend Zemaj
Izvor: Ekonomia Online

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Armend Zemaj istakao je na sednici Skupštine Kosova na kojoj se raspravljalo o rezultatima izveštaja američkog Stejt departmenta o Kosovu, da taj dokument razotkriva sve neistine aktuelne vlade vezane za napredak u borbi protiv korupcije, piše Reporteri.

"Izveštaj Stejt Departmenta se jasno može posmatrati kao uništavanje propagande većine da smo se borili protiv korupcije. U stvari, vi se borite protiv onih koji se zaista bore protiv korupcije. Ovaj izveštaj je potvrdio da je zabrinutost DSK opravdana. Sada sa pečatom SAD ste proglašeni prevarantima", rekao je Zemaj.

On je dodao da, ukoliko se uzmu u obzir sve afere u kojima su učestvovali predstavnici vladajuće stranke, rezultati izveštaja nisu mogli ni da budu drugačiji.

"Nije moglo biti drugačije kada kradete hleb i žito iz državnih rezervi, a kada vas uhvate na delu izbegavate odgovornost i odbijate da istražujete. Napadajte, etiketirajte, optužujte tužilaštvo i policiju. Zaronili ste u aferu od 240 miliona dolara sa tajnim tenderima. Nema šanse da bude drugačije kada je celo Kosovo očekivalo da smenite Martina Berišaja, dok ste ga vi partizanski branili jer ste bili umešani od glave do pete u korupciju", zaključio je Zemaj.