Džezairi: Priština se očigledno meša u izbore u Severnoj Makedoniji

Seljadin Džezairi
Izvor: Koha ditore

Analitičar iz Skoplja Seljadin Džezairi smatra da se Vlada Kosova meša u izbore u Severnoj Makedoniji koji će biti održani 8. maja i da tako nešto do sada nije zabeleženo.

On je dodao da se na Kosovu vodi otvorena kampanja protiv Bujara Osmana kao predsedničkog kandidata Demokratske unije za integraciju (DUI). Istakao je da u Skoplju "nisu nikad imali nikakvu zvaničnu javnu intervenciju bilo koje druge susedne ili strane zemlje na ovaj način, kao što to radi zvanična Priština“.

"Poslednjih dana postavljeni su plakati, čak i u Mitrovici, na kojima piše da je Bujar Osmani proglašen personom non grata. Ovo mešanje Kurtijeve vlade nije da nije izazvalo trvenja. S jedne strane su simpatizeri i članovi koalicije VLEN pozdravili njegovo opredeljenje, uključujući tri kandidata za poslanike Samoopredeljenja“, rekao je on u Interaktivu.

Džezairi je dodao da je u prošlosti bilo političkih uticaja, ali nikada se nije desilo ovako nešto.

"Sada imamo flagrantnu intervenciju zvanične Prištine na ovim izborima. Čak i u prošlosti, bilo je mešanja političkih partija, uglavnom je postojala podrška za DUI i Ali Ahmetija i ona je nailazila na partijske linije. To se do sada nije desilo da zvanična Priština stane na stranu na izborima u susednoj državi i ne znam koliko će to biti zdravo“, rekao je on.