Mucunski: Evrointegracije prioritet nove vlade Severne Makedonije

Timčo Mucunski
Izvor: Kosovo online

Nova vlada Severne Makedonije koju predvodi premijer Hristijan Mickoski biće fokusirana na proces evrointegracija i sprovođenje reformi, poručio je danas makedonski šef diplomatije Timčo Mucunski, dodajući da proces evropskih integracija ne bi trebalo da bude opterećen bilateralnim pitanjima.

Ocenio je da su evrointegracije proces stabilosti za Zapadni Balkan posebno u aktuelnom geopolitičkom kontekstu.

"U tom smislu mogu sa sigurnošću da kažem da će nova vlada koju predvodi Hristijan Mickoski biti fokusirana na proces evrointegracija neše zemlje i na sprovođenje reformi. Reforme koje će nam doneto opipljiv napredak u oblasti vladavine prava, borbi protiv korupcije, sve ono što je potrebno da uradi naša zemlja na putu ka EU", poručio je Mucunski.

Kada je reč o Planu rasta za Zapadni Balkan istakao je da je veoma značajno što je EU obezbedila sredstva za razvoj regiona i da će to imati pozitivne implikacije na privrede zamalja.

"Proces evropskih integracija ne treba da bude opterećen sa bilateralnim pitanjima. U dobroj veri koristeći dijalog i diplomatska sredstva treba da postignemo uspeh za sve zemlje Zapadnog Bakna ka EU", zaključio je on.