Stejt department zabranio ulaz u SAD bivšem zameniku premijera Severne Makedonije

Portparol Stejt departmenta Metju Miler
Izvor: Kosovo Online

Američki Stejt department objavio je na svom sajtu saopštenje o zabrani ulaska u zemlju bivšem zameniku premijera Severne Makedonije Koči Angjuševu i celoj njegovoj porodici, zbog optužbi za korupciju.

Izjavu medijima dao je Metju Miler, portparol Stejt departmenta koji je naglasio da je Angjušev nepodoban.  

"Sjedinjene Države označavaju Kočo Angjuševa, bivšeg zamenika premijera Severne Makedonije, kao nepodobnog za ulazak u SAD zbog njegove značajne umešanosti u korupciju. Dok je bio zamenik premijera, Angjušev je zloupotrebio svoj službeni položaj u korist svojih privatnih poslovnih interesa, podrivajući poverenje javnosti Severne Makedonije u njihove vladine institucije i javne procese", naglasio je Miler. 

On je dodao da današnja akcija pokazuje da SAD stoje uz one u Severnoj Makedoniji koji traže odgovornost korumpiranih javnih zvaničnika.

"Ovo određivanje reafirmiše posvećenost SAD borbi protiv korupcije, koja šteti javnom interesu, ometa ekonomski prosperitet zemalja i smanjuje sposobnost vlada da efikasno odgovore na potrebe svojih građana. Odeljenje takođe označava  Angjuševu suprugu Elizabetu i decu, Angela i Ognena, kao nepodobne za ulazak u Sjedinjene Države", poručio je portparol Stejt departmenta.