Ministar spoljnih poslova Albanije posetio Tačija u Hagu

Hasani u poseti Tačiju u Hagu
Izvor: Kosovo Online

Ministar spoljnih poslova Albanije Iglji Hasani posetio je Hašima Tačija u pritvorskoj jedinici u Hagu i poručio da će albanska diplomatija insistirati na implementaciji standarda za otvoren i transparentan sudski proces.

"U Hagu sam se danas sastao sa Hašimom Tačijem, koga sam zatekao u dobrom raspoloženju i optimističnog i nepokolebljive vere da će pobediti. Njegova hrabrost, unutrašnja ravnoteža, smirenost i jasnoća vizije budućnosti bili su zaista impresivni. Svestan je da su sudski postupci maraton sa usponima i padovima. Onaj ko je psihički spreman pobeđuje u trci", rekao je Hasani posle susreta sa Tačijem.

Kazao je da mu je preneo "najbolje želje vlade i predsednika, premijera Edija Rame i ostalih kolega, kao i uveravanje da, kao i do sada,  podrška neće izostati ni u kom slučaju". 

"Albanski narod ne zaboravlja napore i žrtve svojih sinova, kako juče u ratu, tako i danas u miru. Informisao sam Tačija o najnovijim dešavanjima u našoj zemlji, ali i u regionu, kao i nepoštednim naporima naše strane za mir, stabilnost i razvoj. Albanska diplomatija će, kao i do sada, insistirati na implementaciji standarda za otvoren i transparentan sudski proces, uz puno poštovanje ljudskih prava prema međunarodnim konvencijama. Neizbrisiv ožiljak za mene kao ministra inostranih poslova Republike Albanije, ali i kao građanina i poštovaoca napora Hašima Tačija  i svih onih ljudi koji su u ovom sudu za slobodu Kosova", rekao je Hasni.