Ademi: Cilj prvo mesto, verujem da će se Kosovo i Albanija kvalifikovati

Agim Ademi
Izvor: Albanianpost.com

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Agim Ademi ocenio je da je dobar žreb po kom je Kosovo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. u grupi I zajedno sa Švajcarskom, Izraelom, Rumunijom, Belorusijom i Andorom, prenosi Albanijan post.

Ademi je za SuperSport rekao da je optimista i da je cilj prvo mesto.

"Nema lake grupe, ali mnogo verujem u tim. Grupa je korektna i svakako očekujem da se kvalifikujemo. Želim da budemo na prvom mestu u ovoj grupi. Švajcarska? U timu ima Albanaca, ali i Albanaca koji tamo žive. Biće spektakl, verujem da će želja biti veća da pobeda obraduje navijače koji će nas bodriti", rekao je Ademi. 

On kaže da veruje u fudbalski tim Kosova. 
 
"Momci su u formi. Trener više voli da igraju oni koji su najspremniji. Zaista verujem da ćemo uspeti, jer imamo dobru atmosferu i veliku želju da se Kosovo plasira na Evro 2024. Veoma sam zadovoljan žrebom. Verujem u igrače i trenera", dodao je on.

Prema njegovim rečima, i kosovski fudbalski selektor smatra da je žreb dobar, ali da ne treba potcenjivati ostale timove u grupi.

"Žreb mu se činio dobrim, ima samopouzdanja. Tu smo sa Švajcarskom, ali ne treba potceniti ni ostale timove. Kosovo je danas dobro organizovan tim. Tim provodi dosta vremena zajedno, to utiče na njihovu igru. Imamo velika očekivanja", rekao je Ademi. 

On je dodao da Kosovo i Albanija imaju jednu od najlakših grupa i veruje u kvalifikacije na Evro 2024.

"Mi i Albanija imamo najlakšu grupu, nadam se i verujem da ćemo se mi i Albanija kvalifikovati. Bilo bi to nešto lepo, pošto bi stadioni bili puni", zaključio je Ademi.