Šurbatović: FSS će uputiti protest FIFA zbog Šaćirija i Kosova

Šaćiri u jakni sa amblemom OVK
Izvor: www.atvbl.com

Fudbalski savez Srbije (FSS) će uputiti protestno pismo Međunarodnoj federaciji fudbalskih asocijacija (FIFA) zbog dešavanja na utakmicima Švedska - Kosovo, odnosno incidenta posle meča Švajcarska - Severna Irska, kada je švajcarski reprezentativac Džerdan Šaćiri davao izjavu ogrnut jaknom OVK, prenosi Tanjug.

"Upravo pripremamo protesno pismo koje ćemo uputiti FIFA u toku dana. Tražićemo hitnu reakciju i najstrožije sankcije prema Šaćiriju zbog promovisanja zločinacke teroristicke organizacije 'OVK' tokom davanja izjave medijima, ali i prema Fudbalskom savezu Kosova zbog isticanja parole 'Kosovo je Albanija' na meču Švedske i reprezentacije Kosova i propagiranja ideje 'velike Albanije'. FSS će iskoristiti sve pravne mehanizme da se odgovorni za ove događaje odstrane iz fudbala", izjavio je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

Prethodno je Fudbalski savez Švajcarske osudio incident ša Šaćirijem, koji je, kako se navodi, kada je video kakvom jaknom je ogrnut reagovao smireno i skinuo je, a osobi koja je to uradila policija je izrekla zabranu ulaska na stadion.

Ja
10. Oktobar 2021.
To je sramota zlo ubica terorista uvelicavati to je zlo sto se treba spreciti ne dozvoliti i jos uvelicavaju zlo ubica !!!
osman taka
10. Oktobar 2021.
bravo shaqiri uz tebe i ovk uvek