Trepča u prijateljskom meču poražena od Borca iz Banja Luke

Trepča - Borac Banja Luka
Izvor: Facebook/FK "Trepča"

U okviru priprema za nastavak takmičenja u Srpskoj ligi – grupa Zapad, fudbaleri Trepče iz Severne Mitrovice, odmerili su danas, na Zlatiboru, snage sa FK Borac iz Banja Luke.

Posle devedeset minuta nadmetanja, pobedu od 2:0 odneli su fudbaleri iz Banja Luke. Istim rezultatom Trepča je pre tri dana izgubila i svoj prvi pripremni meč, protiv znatno moćnije ekipe Partizana iz Beograda.

Trener FK "Trepča" Tomas Vasov izjavio je za Kosovo Onlajn da pripreme teku po unapred utvrđenom planu i programu i da su za sada zadovoljni postignutim radom na treninzima.

On je rekao da utakmica sa Partizanom nije bila u prvobitnom planu, ali da je svakako mnogo značila njegovim igračima.

"Veoma smo zadovoljni što smo bili u prilici da odigramo tu utakmicu. Danas smo se sastali sa našim sportskim prijateljima iz Banja Luke. U oba susreta smo izgubili identičnim rezultatom 2-0, ali imamo dosta razloga za optimizam u narednom periodu priprema. Pripreme u motelu Livade smo završili i vraćamo se za Mitrovicu gde ćemo već sutra u 18 časova odraditi novi trening", rekao je Vasov.

Iako je cilj susreta, poput današnjeg,  da se vidi trenutna forma igrača i isprobaju taktičke zamisli stručnog štaba, susret fudbalera iz Severne Mitrovice i Banja Luke imao je i drugi značaj.


Naime, kao što je pre šest godina povezao Banja Luku i Severnu Mitrovicu, predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu Milorad Arlov je ovog puta povezao i ova dva kluba.

Na svom Fejsbuk nalogu Arlov je napisao da će se ova sportska saradnja nastaviti već na proleće odigravanjem prijateljskog meča u humanitarne svrhe u Banja Luci, kao vid pomoći za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me", koji se gradi u Severnoj Mitrovici.

Takav dogovor postignut je danas između Arlova i čelnih ljudi FK "Borac" i FK "Trepča" Vica Zeljkovića i Bojana Jakšića.

 

Марко
19. Jul 2020.
Трепча! 👍
albakos
26. Jul 2020.
kako se srbi sada osecaju kada su odvojeni i zive u 2 druge drzave?
bog nije macka da grebe, to ste posadili u vreme vasheg tita, to dobijete danas u vreme cetnickog vojvode seselj