Vidovdanski turnir u malom fudbalu u Sočanici otvara sportsko leto u opštini Leposavić

Turnir u Sočanici
Izvor: Kosovo Online

Početak leta u opštini Leposavić je rezervisan za sportske aktivnosti, od kojih su naznačajniji turniri u malom fudbalu. Sezonu otvara Vidovdanski turnir u Sočanici, a zatim se takmičenja nastavljaju u Lešku i Leposaviću.

Ove godine, turnir u malom fudbalu u Sočanici, počinje 30. juna i trajaće 15 dana, u zavisnosti od broja prijavljenih ekipa.

Jedan od organizatora turnira Veljko Miljojković kaže za Kosovo onlajn da je početak turnira ove godine pomeren, zbog polaganja maturskih ispita u srpskim školama na Kosovu.

„Već 51 godinu zaredom se ovaj turnir održava i to je zaista duga tradicija. Iako je godinama unazad tradicionalno počinjao 28. juna, na Vidovdan, po kojem je i dobio naziv 'Vidovdanski turnir', ove godine smo zbog situacije oko polaganja završnog ispita osnovaca morali da pomerimo za 30. jun, jer se turnir održava u dvorištu Osnovne škole 'Vuk Karadžić' u Sočanici“, kaže Miljojković

Ove godine, kao i prethodnih, organizatori očekuju učešće velikog broja ekipa sa teritorije Kosova, ali i iz opština iz centralne Srbije.

„Očekujemo oko 20 ekipa u seniorkom takmičenju i 10 u mlađim kategorijama. Voleli bismo da što veći broj ekipa uzme učešće, jer je ovo jedan od prvih turnira na ovim prostorima i ima zaista dugu tradiciju“, kaže Miljojković.

Njaveću zahvalnost, kaže Miljojković, organizatori duguju opštini Leposavić, ali i velikom broju firmi, ugostiteljskim objektima i trgovinskim radnjama na teritoriji opštine, koje su im izašle u susret.

„Generalni pokrovitelj je opština Leposavić uz čiju smo podršku pre dve godine kompletno renovirali tribine u školskom dvorištu i asfaltirali podlogu na školskom terenu. Veliki broj firmi je takođe pomogao i izašao nam u susret oko prikupljanja novčanih sredstava“, kaže Miljojković.

Turnir se igra u tri kategorije - cicibani, pioniri i seniori.

Ukupan fond nagrada ove godine iznosi 180.000 dinara, a biće podeljene i vredne robne nagrade.