Budžovi: Nemanjići su ilirskog porekla, srpska nacija nastala u 19. veku, uplašeni su zbog moje knjige

Jusuf Budžovi
Izvor: GazzetaExpress

Albanski istoričar Jusuf Budžovi izjavio je sinoć da je dinastija Nemanjića bila ilirskog porekla, a da je srpska nacija formirana u 19. veku, prenosi Gazeta Ekspres.

"Nemanjići su hrišćansko-dardansko pleme, ilirskog porekla", istakao je Budžovi u emisiji "Presing" na prištinskoj televiziji T7.

"Srpska nacija je formirana u 19. veku, nakon što su formirali jezik. Srbi nemaju istoriju", naveo je Budžovi.

Takođe je govorio o dinastiji Nemanjića koja je "vladala Dardanijom" tokom srednjeg veka, u periodu od 1166. do 1371.

Budžovi je poručio da je došlo vreme za suočavanje sa velikom srpskom propagandnom ideologijom.

Naglasio je i da su Srbi "uplašeni" jer je njegova knjiga "Kosovo" prevedena na engleski jezik.

"Srbija se prvi put suočava sa mišljenjem albanskog istoričara koji ruši te okvire velikosrpske misli. Oni reaguju, ali to su činjenice koje su falsifikovali i plaše se njihovog javnog izlaska. Uplašeni su jer je knjiga 'Kosovo' prevedena na engleski jezik", istakao je Budžovi.

Naveo je da se bitka sa velikim srpskim lažima, iza kojih stoji Srpska pravoslavna crkva, i dalje nastavlja.

"Takođe sam čuo izgovore od kosovskih akademika, to su nenaučne stvari, jer to nisu samo emisije. Srpska istorija je u poslednjih 100 godina, pored genocidnih projekata, objavila i 24 knjige koje su takođe prodate u SAD", dodao je Budžovi.

Prema njegovim rečima, moraju da imaju naučne kompetencije i da se ne boje.

"Ono što je uradila srpska istoriografija, dugo smo živeli sa tim značenjima kao da, na primer, Bizmark ne poznaje albansku stvarnost. Uvođenje Kosova kao alternativne istorije dovelo je do odlaska četiri srpske akademske knjige. Na primer, Novaković koji govori o istoriji", istakao je Budžovi.

Budzavi
19. Novembar 2020.
MOLIM VAS DA OVOG KVAZI ISTORICARA VISE NE OBJAVLJUJETE.Dolaskom Turske na Balkan pocetkom 14 veka dosli su i Albanci na ove teritorije i potrebni su im bili vekovi da imaju kralja tek u 19 veku.
Biko
19. Novembar 2020.
Ništa neznaš bolje ćuti
Nemanja
19. Novembar 2020.
Najbolje da svi počnemo pisati knjige papir svašta trpi.
Novica
19. Novembar 2020.
Ne prijatelju NAPROTIV TAKVE JE VAS SUPER PUSTITI DA PRICAJU JER TADA SE VIDI KOLIKO COVEK ZNA
Luka
20. Novembar 2020.
Da vama šiptarima treba ZNANJE to je očigledno no vi niste željni znanja a isto genetike čini svoje pa pričate pišete svašta ZNAJTE ISTINA JE JEDNA ONA SE NE MOZE POJESTI ZAPALITI SRUSITI UBITI UTOPITI ONA ZIVI A DJAVO I NJEGOVE SLUGE LAZU IZ STRAHA NAUCITE DA ZIVITE U ISTINI I FA VAM JE TO AMIN
Basa
20. Novembar 2020.
Mi smo ovde prije romaka a vi srbi imate sve sto dostigli lažima
Xhevdet
07. Decembar 2020.
Svaka istina vas serbe boli jer vi nemate istoriu nemate heroi jer vashi heroi u stvari su samo zloqinci milosheviq karaxhiq mladiq
Meho iz makadonije
27. Decembar 2020.
Ja sam radijo u Beogtadu i moj sef je rekao jednom vojniku koji se zvao Meho isto kao ja moj sef mozda je umro on je rekao njemu da ja sam pravi Meho koji je od prvih Ilira a ti si zbog sable uteo ime Meho a od kud su dosli ovih mojih nezna niko mi smo doslaci starosedeoci su ovde Iliri ovaj meho ima Ilirski korena i on je u svoju zemlu
Otvoti oci i uho.
06. Januar 2021.
Ja ti kazem imena Agron,Bardhyl ,Teuta, to su Princevi os treceg veka pre jezusa. Ajde sada ti pametan covek daj neko ime tvoga princa srbskog od te vreme. Ja znam gde mozes ich naci,
Citaj istorije karpatskih nacije.
Stvarno
19. Novembar 2020.
Zao mi ovog coveka,cela svetska javnost mu se smeje.Ovo je pravi primer mrznje prema svemu sto je srpsko i od ovakvih i njemu slicnih nastaju problemi.Da li se pitate zasto ovaj covek ne pise o svojoj istoriji?Zato sto nema o cemu da pise!
Zoran Knezevic
20. Novembar 2020.
Generalno, Srbi ne znaju sa kime imaju posla. Komunisti su, na stetu Srba naravno, pokusavali da, od naroda koji je na prvom stadijumu divljastva, naprave civilizovan narod. Trpeli smo citav jedan vek silovanja, pljacke, otimacine, ubistva, proterivanje sa nadom da cemo, kako nas narod kaze, "Od g...na da napravimo pitu". Ziveo sam medju njima tako dapoznajem mentalni sklop tih ljudi, koji funkcionisu poput copora. Koliko njihovo ludilo ide do neverovatnih visina i sirina govori i primer ovog "istoricara"?! U razgovoru, cak i sa obrazovanim arnautima, naslusao sam se neverovatnih idiotluka. Cak i za Novaka Djokovica govore da je arnautskog porekla?! Bezuman narod od koga se treba ograditi "kineskim zidom".
Gogi
20. Novembar 2020.
Tako je. Oni nemaju istoriju, a nemaju ni pameti
Istina
19. Novembar 2020.
pa zato rusite srpske manastire i crkve iz 11 veka da biste napravili svoju novu istoriju!
Gima
20. Novembar 2020.
Srbi narod koji nema svoju istinu
Xhevdet
07. Decembar 2020.
Ustvari nisu serbske manastire jer pre dolaska slava u balkan tosu bile ilirske manastire vi ste kradali
Ilir
01. Januar 2021.
Ma slušte sad nas bez malo pameta kako dobro pišemo i formuliramo vaše ne istine,da smo ne pismeni!!!!e sad da ste došlaci jeste zato što piše u vaš udjbenik da ste došli VII veka...na prostoriju Balkana?e sad vidite vi koliko nismo pismeni mi znamo našu istoriju a i vašu,a vi neznate dobro ni vašu...
A neznam ko je bedan i ne kulturan i obrazovan niko u region ne vi hoče zato što ste zlobe ja neznam kako možete mirno da spavate se onoliko laži zloh u dušu.
deni
05. Mart 2021.
prvo su srbi poceli rusiti, to je samo osveta .....
Boki
19. Novembar 2020.
Ovaj je prezreo....i samo mu ime kaze.
Косовац
19. Novembar 2020.
Не могу да верујем шта људи верују, обично ово раде вештачке нације без порекла и корена.
Alb
20. Novembar 2020.
Va§ otac nacije kaźe da je laź za srbe je istina...