Zeka: Kurti najbolje funkcioniše u opoziciji, političkom haosu i anarhiji

Miljaim Zeka
Izvor: GazzetaExpress

Novinar i bivši poslanik Miljaim Zeka kaže da će lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti po svaku cenu pokušati da Kosovo na jesen izvede na nove parlamentarne izbore, kada mu i ističe uslovna kazna i kada će opet moći da bude kandidat za premijera, prenosi Gazeta Ekspres.

Zeka je istakao i da smatra da će se građani Kosova tek razočarati u Kurtija, kako kaže, možda i više nego u "staru političku klasu".

"Kurti nikada neće moći da se suoči sa izazovima kada je u pitanju međunarodna zajednica, pogotovu po pitanju dijaloga sa Srbijom, ali i Specijalnim sudom", rekao je Zeka.

Prema njegovim rečima, Kurtijev jedini cilj je da opet bude premijer Kosova.

"Kurti se sada priprema za izlazak na nove parlamentarne izbore u septembru ili oktobru. Sada prosto nije u mogućnosti da preuzme vlast. Kazna mu ističe u oktobru, kada će opet moći da bude kandidat za premijera", rekao je Zeka.

Kako je dodao, Kurti je političar koji najbolje funkcioniše u opoziciji, u političkom haosu i anarhiji.

"Tokom 50 dana njegove vlade, jedva da se jednom obratio parlamentu sa kritikama na računa SAD i Bele Kuće, a sada to radi neprekidno. Mislim da nije dobro procenio koliko je odgovoran posao premijera", rekao je Zeka koji je i dodao da su kritike na račun SAD besmislene.