Ibrahimi: Opštine se ne slažu sa važećim epidemiološkim merama

Kosovska policija - Kazne zbog nepoštovanja atikovid mera
Izvor: Reporteri

Direktor Asocijacije kosovskih opština Sazan Ibrahimi izjavio je da su opštine na poslednjem sastanku sa v.d. ministra zdravlja Dafinom Gedžom Bunjaku zatražile da se potpuno ukine ograničenje slobode kretanja, kao i nošenje maske na otvorenom kada osoba nije u društvu, prenosi Gazeta ekspres.

Međutim Ministarstvo zdravlja nije odobrilo te zahteve.

"Sastanak je bio informativan, a ne koordinacioni. Tražili smo ukidanje ograničenja slobode kretanja, kao i nošenje maske na otvorenom, kada je osoba sama na ulici, to nije logično. Isto smo zahtevali i za vakcinisane", rekao je Ivrahimi.

Dodao je da su Bunjaku dostavili i spisak zemalja u kojima nema ograničenja kretanja i u kojima su građani obavezni da nose maske samo u zatvorenim prostorima.

"U Albaniji se maske nose samo u zatvorenom prostoru, nema policijskog časa. U Bugarskoj su maske obaveza samo za osobe u zatvorenim prostorijama, nema policijskog časa, nikada ga nije ni bilo, a nema ga ni u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Moldaviji, Sloveniji, Rumuniji", rekao je Ibrahimi.